Couscous met abrikozen

Couscous met abrikozen

Het lekkere aan couscous vind ik, behalve dat je er alle smaken aan kunt geven die je wilt, dat het snel klaar is. Binnen tien minuten zit je met je kommetje warm eten aan tafel. Of op de bank natuurlijk, wat jij wilt! Als er geen verse abrikozen te vinden zijn kun je natuurlijk ook kiezen voor een variant met de gedroogde versie, bijvoorbeeld deze.

Couscous met abrikozen

Lekker snel klaar en volop smaak, dit kommetje couscous met abrikozen.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden abrikozen couscous gehakt kikkererwten ras el hanout rozijnen
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 70 gram couscous
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 2 theelepels couscouskruiden of een half bouillonblokje
  • 80 gram gehakt naar keuze
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 2 abrikozen vers, in plakjes
  • 1 blikje kikkererwten uitgelekt

Instructies

  • Meng de couscous met de rozijnen en de couscouskruiden. Giet er kokend water op tot het geheel net onder water staat en laat zo afgedekt vijf minuten wellen.
  • Rul het gehakt in wat water of olie los. Bak de ras en hanout even mee zodat de smaak zich goed verspreidt. Bak de abrikozen even mee en voeg de kikkererwten daarna toe om ze mee te warmen.
  • Schep de couscous door het gehakt en warm alles goed door.

Tips

Het vocht van de kikkererwten (aquafaba) kun je gebruiken om heerlijke vegan mayonaise mee te maken, bijvoorbeeld deze aïoli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept