Krieltjes-champignonsalade

Krieltjes-champignonsalade

Deze salade boordevol groenten kun je lauwwarm of helemaal koud eten. Daardoor is hij ook perfect geschikt voor bijvoorbeeld een meeneemlunch of picknick.

Krieltjes-champignonsalade

Deze maaltijdsalade kun je koud of (lauw)warm eten, net wat je lekker vindt.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden aardappel balsamico basilicum champignons krieltjes OMS proof paprika ui veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 20 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • ½ ui in stukken
  • 180 gram krieltjes in hapklare stukken
  • 250 gram champignons gemengd, in stukken
  • ½ paprika in stukken
  • 2 eetlepels Balsamico azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ theelepel suiker
  • 10 blaadjes verse basilicum in stukjes gescheurd of gesneden

Instructies

  • Verhit wat olie of boter (voor OMS proof: water) in de pan en bak de ui even aan. Voeg dan de krieltjes toe en bak gedurende minstens vijf minuten al roerend, zodat de krieltjes al half gaar zijn.
  • Voeg de champignons en paprika toe en bak alles goed door totdat de champignons gaar zijn. Voeg eventueel wat water toe als het te droog wordt.
  • Roer een dressing van de balsamico, mosterd en suiker (OMS proof: plus wat extra vierge olijfolie). Voeg ¾ van de basilicum toe en breng op smaak met wat peper en eventueel zout.
  • Zet de warmtebron uit en roer de dressing door de afkoelende salade. Schep goed om zodat de dressing zich goed verdeelt. Je kunt nu gelijk gaan eten, maar de smaken trekken echt goed in als je de salade helemaal laat afkoelen. Schep af en toe om en bewaar in de koelkast tot je gaat eten. Bestrooi op het laatst met de laatste blaadjes basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept