Quesadilla

Quesadilla

Een broodje kaas, Hollandser kan het misschien niet. Maar ook buiten Nederland worden broodjes kaas gegeten, op een andere manier. Zoals in Mexico, waar je deze quesadilla in allerlei varianten kunt eten.

Quesadilla

De Mexicaanse variant op het oer-Hollandse broodje kaas.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden avocado chili kaas tomaat vegetarisch wraps
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 2 kleine wraps
  • 2 handjes geraspte kaas bijvoorbeeld Tex-Mex kaas of cheddar, maar elke geraspte kaas kan
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 1 kleine tomaat in plakjes
  • ½ avocado in plakjes

Instructies

  • Leg de wraps naast elkaar op je werkblad en strooi op elke wrap voor de helft kaas. Verspreid het chilipoeder er over en vouw de wrap dicht.
  • Bak de wraps samen in een droge, hete koekenpan ongeveer drie minuten aan elke kant, zodat de kaas gaat smelten en de wraps een beetje bruin worden. Je kunt ze ook in de magnetron leggen voor één minuut.
  • Leg de plakjes tomaat en avocado op de wrap en vouw nogmaals dubbel totdat je een kwart hebt. Pas op: heet! En lekker!

Tips

Kaas is eigenlijk bijna overal lekker over of bij. En met wraps kun je ook al alle kanten op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept