Wat een lekkere zomerse spaghetti! En hij is ook nog eens supersnel klaar, dus ideaal voor een lange zomeravond.
Spaghetti met garnalen en rucolapesto
Een heerlijk fris en zomers gerechtje, deze spaghetti met garnalen en rucolapesto.
Porties 1 portie
Benodigdheden
Ingrediënten
- 80 gram spaghetti
- 1 eetlepel limoensap
- 1 theelepel Sriracha saus
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram garnalen gepeld
- handje rucola
- 1 teentje knoflook
- 30 gram Parmezaanse kaas verbrokkeld
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- 10 snoeptomaatjes gehalveerd
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de Sriracha met het limoensap en één eetlepel olijfolie en marineer hierin de garnalen een minuut of vijf, zodat ze al wat beginnen te garen.
- Maak de pesto door de rucola, knoflook, kaas, pijnboompitjes en olijfolie te mengen in de Nutribullet. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de garnalen kort met de aanhangende marinade tot ze mooi roze zijn.
- Schep de pesto en tomaatjes door de afgegoten spaghetti en meng tot slot de garnalen er door.