Pasta met basilicum-tijmpesto

Pasta met basilicum-tijmpesto

Pasta pesto… één van die heerlijke eenvoudige klassiekers uit de Italiaanse keuken. Ik maakte er een met een kleine twist. Omdat ik van de friszure smaak van citroen houd, deed ik ook citroensap door de pesto – extra lekker op een zomerse dag! Citroen en tijm combineren ook nog eens heel goed, dus dit is een blijvertje voor mij.

Pasta met basilicum-tijmpesto

Heerlijk, deze variant op de klassieke pasta pesto. Citroen en tijm zijn altijd goede vriendjes en maken deze pesto net wat frisser.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden basilicum cashewnoten citroen parmezaan pasta tijm vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 75 gram spaghetti
  • 20 gram basilicum blaadjes
  • 10 gram tijm blaadjes
  • 25 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 15 gram cashewnoten fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 scheutje olijfolie
  • peper en zout uit de molen

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe alle overige ingrediënten in de Nutribullet en maal tot pesto in de consistentie die je zelf lekker vindt.
  • Schep de pesto door de warme spaghetti. Voeg naar smaak nog wat Parmezaan toe.

Tips

De rest van de pesto kun je in een schoon afgesloten potje een week in de koelkast bewaren. Meer variëren met pasta? Doe hier inspiratie op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept