Flatbread met bloemkoolhummus
Ik ben dol op zelfgemaakte hummus, alleen zitten daar best wel veel koolhydraten in. Hummus op een lekker broodje, is dan een beetje veel van het goede. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een net zo lekkere, maar dan wel koolhydraatarme variant. Gevonden! Bloemkoolhummus, echt een verwennerij, zeker met een zelfgemaakt stukje flatbread.
Porties 1 portie
Calorieën 521kcal
Ingrediënten
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 200 gram cherrytomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 100 gram tarwebloem en/of tarwemeel
- 100 gram Griekse yoghurt
- 5 gram bakpoeder
- 10 gram tahin
- 1 scheutje citroensap
- ½ theelepel paprikapoeder
- 100 gram ijsbergsla
Instructies
- Verwarm de over voor op 220°. Leg een velletje bakpapier op de bakplaat en verdeel daar de bloemkoolroosjes, de tomaten en knoflook over. Dit mag 15 minuten in de oven.
- Maak ondertussen het deeg voor het flatbread: meng de bloem met de yoghurt, het bakpoeder en een beetje zout en peper. Kneed dit goed door elkaar. Is het iets te nat, voeg dan een beetje bloem toen. Is het iets te droog, dan mag er nog een beetje yoghurt bij. Maak er twee bollen van en rol die met een deegroller tot een flatbread, van ongeveer een halve centimeter dikte.
- Als de bloemkool uit de oven komt, laat het dan heel even afkoelen. Meng daarna de bloemkool, de tahin, het citroensap, de knoflook en de paprikapoeder in de keukenmachine tot een mooie hummus. Voeg eventueel een beetje olie toe.
- Verwarm een grillpan en besmeer de flatbreads met een wat olie. Bak de breads ongeveer 5 minuten per kant op middelhoog vuur.
- Maak van alles een gezellig plankje voor jezelf, met de sla en tomaatjes er ook nog lekker bij.
Tips
Nutrition
Calories: 521kcal