Toen pas iemand me vertelde dat ze dit in een restaurant besteld en zo lekker had gegeten, moest ik natuurlijk proberen het zelf te maken. Vaak wordt de meloen nog gerookt, dat vind ik qua tijd en moeite nét een beetje te veel van het goede voor mezelf alleen ;-). Dus: de Eitje variant: makkelijk en snel. Wel lekker om ‘m goed te koelen vóór het opeten.
Watermeloen carpaccio
Een vegetarische en heerlijk frisse carpaccio van watermeloen.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- ½ limoen de schil geraspt en de vrucht uitgeperst
- 1 eetlepel Balsamico azijn
- 5 blaadjes verse munt fijngesneden
- stuk watermeloen met de kaasschaaf in dunne plakken gesneden
- 1 handje rucola
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas in vlokken of snippers, of geraspt
- 1 eetlepel pijnboompitten
Instructies
- Meng het limoensap, de limoenrasp, de balsamico azijn en de munt goed met elkaar en laat even staan.
- Schik de plakken watermeloen op een bordje. Sprenkel hier de gemaakte dressing over en zet afgedekt voor een uur in de koelkast.
- Leg voor het serveren een handje rucola op de carpaccio en bestrooi met de kaasvlokken en pijnboompitten.
Tips
Meer lekkere voorgerechten vind je natuurlijk ook hier op de website.