Een lekker kruidig kommetje met kipgyros, groenten, orzo en natuurlijk tzatziki!
Kommetje Grieks
Grieks eten uit een kommetje! Lekker met gyros, meegebakken groenten, orzo en natuurlijk tzatziki.
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 150 gram orzo
- 2 eetlepels gyroskruiden
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram kipfilet in reepjes
- ⅓ komkommer geschild en geraspt
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 2 paprika's bijvoorbeeld een groen en een gele, in reepjes
Instructies
- Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking of maak orzo met spinazie (zie het recept hieronder) als basis.
- Meng de gyroskruiden met de olijfolie en marineer hierin de kipreepjes gedurende een minuut of tien. Maak intussen ook de tzatziki met de komkommer, yoghurt en knoflook.
- Bak de kip in een pan met antiaanbaklaag goudbruin. Voeg de paprikareepjes toe en bak deze mee totdat de kip gaar is.
- Schep de kip en orzo naast elkaar in je kommetje met een lekkere schep tzatziki er tussen. Kalí órexi!
Tips
Hier vind je ook het recept voor orzo met spinazie. En natuurlijk het recept voor echte Griekse tzatziki.