Spaghetti met rucolagremolata

Spaghetti met rucolagremolata

Gremo-watte? Gremolata! Heel eenvoudig, maar ook heel erg lekker! Een echt Italiaanse smaakmaker, maar dan nét een beetje anders.

Spaghetti met rucolagremolata

Gremolata? Yep, normaal gesproken met peterselie, maar in deze variant met lekkere pittige rucola. Een eenvoudige pasta, en die zijn vaak het lekkerst!
Moeilijkheid eitje
Afwas weinig
Trefwoorden citroen Italiaans knoflook parmezaan pasta rucola vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 80 gram spaghetti
  • 40 gram rucola
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 25 gram Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzigen op de verpakking al dente (beetgaar).
  • Hak de rucola fijn met het knoflookteentje. Rasp de schil van de citroen en pers het sap er uit. Voeg dit alles bij elkaar met de geraspte kaas.
  • Giet de spaghetti af en meng met de gremolata.

Tips

Meer uit de Italiaanse keuken vind je hier ook. En Parmezaanse kaas gebruik je voor heel veel gerechten, dus daar kun je altijd wel weer wat mee maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept