Singles day 2020

Borrelplank
Singles day

Ontstaan in China en (uiteraard) inmiddels ook overgewaaid naar hier: Singles day. De dag dat je je vrijgezellenbestaan mag vieren (zou ik gewoon elke dag doen hoor) en jezelf eens goed kunt verwennen (waarom ook dat maar één dag per jaar?). Steeds meer bedrijven doen mee met Singles day door middel van speciale aanbiedingen en deals.

Sint Maarten

Waar voor Noord-Holland 11 november gewoon Sinte Maarten is, in het zuiden van Nederland het carnavalsseizoen officieel geopend wordt en op het eiland Sint Maarten een vrije dag wordt gevierd, is 11-11 dus nu ook Singles day. Overigens vindt op deze dag ook in veel landen, waaronder België, de herdenking van de Eerste Wereldoorlog plaats.

Mooi en gezondMooi en gezond

Nog meer weetjes: het is de geboortedag van Leonardo diCaprio (1974), Demi Moore (1962) en zwemster Chantal Molenkamp (1990), om er maar een paar te noemen. In 1995 werd het, gemeten over het gehele etmaal, gemiddeld 15,4 graden in Nederland en in 1992 regende het 12,2 uur op deze dag.

Vla met jus

Maarrr, Singles day dus. Waarom zou je niet elke dag vieren dat je je eigen gang kunt gaan? Doen en laten wat je wilt, op het moment dat je het wilt en hoe je het wilt. Natuurlijk is het heel erg leuk om dingen te delen met mensen om je heen, maar alleen kun je er ook écht een feestje van maken.

Neem eten. Op deze site vind je natuurlijk veel recepten voor één persoon, daarop is Het getikte eitje gebaseerd. En die kun je maken op de momenten dat jij dat wilt. Heb je ’s morgens trek in stamppot? Gewoon doen! De dag afsluiten met een smoothie? Wat jij wilt! Niemand die er iets van te zeggen heeft. En als jij vla met jus lekker vindt (brrrr! Maar dat vind ik ook van de zoet-zout combinatie karamel zeezout, dus ieder z’n ding), dan eet je dat toch lekker?

Verwenmomentjes

Wat ik zelf heel fijn vind, is af en toe een lekkere borrelplank voor één maken. Precies met de dingen die ík lekker vind. En dan mooi op een plankje. Drankje er bij, boek of tijdschrift, heerlijk! En dat doe ik écht niet alleen op Singles day.

Ontbijtbowl

Ook met ontbijtjes kan ik me helemaal uitleven. Alleen al met smoothies kan ik elke dag variëren, maar tegenwoordig maak ik steeds vaker een ontbijtbowl. Met yoghurt, fruit, havermout, chocola en andere lekkere dingen. Ik heb ook pas mijn eigen muesli samengesteld bij MyMuesli en vind eigenlijk die adventskalender ook wel heeeel leuk. Lekker verschillende dingen proberen!

Kortom: Singles day is leuk bedacht, maar het kan wat mij betreft elke dag mijn dag zijn. Geniet, alleen en met anderen!

Liefs, Gabrielle

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *