Gremolata? Yep, normaal gesproken met peterselie, maar in deze variant met lekkere pittige rucola. Een eenvoudige pasta, en die zijn vaak het lekkerst!
Moeilijkheid eitje
Afwas weinig
Trefwoorden citroen Italiaans knoflook parmezaan pasta rucola vegetarisch
Voorbereiding 5 minutenmin
Bereiding 10 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Ingredients
80gramspaghetti
40gramrucola
1teentjeknoflook
½citroen
25gramParmezaanse kaasgeraspt
Instructions
Kook de spaghetti volgens de aanwijzigen op de verpakking al dente (beetgaar).
Hak de rucola fijn met het knoflookteentje. Rasp de schil van de citroen en pers het sap er uit. Voeg dit alles bij elkaar met de geraspte kaas.
Giet de spaghetti af en meng met de gremolata.
Tips
Meer uit de Italiaanse keuken vind je hier ook. En Parmezaanse kaas gebruik je voor heel veel gerechten, dus daar kun je altijd wel weer wat mee maken.