Gremo-watte? Gremolata! Heel eenvoudig, maar ook heel erg lekker! Een echt Italiaanse smaakmaker, maar dan nét een beetje anders.
Spaghetti met rucolagremolata
Gremolata? Yep, normaal gesproken met peterselie, maar in deze variant met lekkere pittige rucola. Een eenvoudige pasta, en die zijn vaak het lekkerst!
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 80 gram spaghetti
- 40 gram rucola
- 1 teentje knoflook
- ½ citroen
- 25 gram Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzigen op de verpakking al dente (beetgaar).
- Hak de rucola fijn met het knoflookteentje. Rasp de schil van de citroen en pers het sap er uit. Voeg dit alles bij elkaar met de geraspte kaas.
- Giet de spaghetti af en meng met de gremolata.
Tips
Meer uit de Italiaanse keuken vind je hier ook. En Parmezaanse kaas gebruik je voor heel veel gerechten, dus daar kun je altijd wel weer wat mee maken.