KipKomkommer

KipKomkommer

KipKomkommer

Gebakken komkommer, ik hou er van! Misschien nog wel meer dan van koude komkommer. Lekker, snel en makkelijk, dit recept. Het sausje is ook eenvoudig, en maakt het gerechtje echt af.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden eten uit een kommetje kipfilet komkommer koolhydraatarm paprika sojayoghurt
Bereiding 10 minuten
Porties 1 portie
Calorieën 333kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • ¾ komkommer
  • 1 paprika
  • 200 gram kipfilet in blokjes
  • 100 gram sojayoghurt
  • kruiden naar smaak, bijvoorbeeld kerrie, paprika en knoflook

Instructies

  • Snijd de komkommer in lengte in kwarten en haal het binnenste eruit. Snijd daarna in blokjes. Ook de paprika mag in blokjes gesneden worden.
  • Bak de kipfilet op hoog vuur, met wat zout en peper, rondom even goed aan.
    Zet daarna de warmtebron wat lager, voeg de paprika toe en bak even mee, een paar minuutjes. Voeg daarna de komkommer toe en bak die ook even mee, regelmatig omscheppen.
  • Maak tussendoor het sausje: gewoon de yoghurt met de kruiden goed mengen. Niet te zuinig zijn met de kruiden, je mag ze echt wel goed proeven!

Tips

Eenvoudig, maar lekker! Nog meer inspiratie met kip vind je natuurlijk hier ook.

Nutrition

Calories: 333kcal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept