Gebakken komkommer, ik hou er van! Misschien nog wel meer dan van koude komkommer. Lekker, snel en makkelijk, dit recept. Het sausje is ook eenvoudig, en maakt het gerechtje echt af.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden eten uit een kommetje kipfilet komkommer koolhydraatarm paprika sojayoghurt
Bereiding 10 minutenmin
Porties 1portie
Calorieën 333kcal
Recept van Annemiek
Ingrediënten
¾komkommer
1paprika
200gramkipfiletin blokjes
100gramsojayoghurt
kruiden naar smaak, bijvoorbeeld kerrie, paprika en knoflook
Instructies
Snijd de komkommer in lengte in kwarten en haal het binnenste eruit. Snijd daarna in blokjes. Ook de paprika mag in blokjes gesneden worden.
Bak de kipfilet op hoog vuur, met wat zout en peper, rondom even goed aan. Zet daarna de warmtebron wat lager, voeg de paprika toe en bak even mee, een paar minuutjes. Voeg daarna de komkommer toe en bak die ook even mee, regelmatig omscheppen.
Maak tussendoor het sausje: gewoon de yoghurt met de kruiden goed mengen. Niet te zuinig zijn met de kruiden, je mag ze echt wel goed proeven!
Tips
Eenvoudig, maar lekker! Nog meer inspiratie met kip vind je natuurlijk hier ook.