Curry’s zijn makkelijk te maken en heerlijk, mét of zonder koolhydraten (rijst of brood bijvoorbeeld) er bij. Je voegt de hoeveelheden en soorten kruiden en specerijen toe die je zelf lekker vindt, wel of geen vlees en je geniet binnen de kortste keren van een dampend bord of schaaltje curry.
Deze natte curry at ik zonder rijst of brood, maar als je dat lekker vindt: gewoon er bij doen. Natuurlijk deed ik er wel een schep mango chutney bij :-).
Kip-mango curry
Curry, dat is echt comfort food. En heus niet alleen voor de winter, als je er frisse fruitsmaken aan toevoegt is curry heerlijk op een warme zomeravond.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 kleine ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 cm gember fijngesneden
- ½ theelepel chilivlokken
- 1 theelepel kurkuma
- 1 kipfilet in blokjes
- 1 rode paprika in stukjes
- 1 tomaat in stukjes
- ½ mango in stukjes (vers of uit de vriezer)
- 50 ml kokosmelk
- 1 eetlepel kokossnippers
Instructies
- Fruit de ui met de knoflook en gember even aan. Voeg de chilivlokken en kurkuma toe en bak even mee. Voeg de kip toen en bak deze rondom bruin.
- Voeg de paprika en tomaat toe en laat tien minuutjes pruttelen. Voeg dan de mango en kokosmelk toe en warm het geheel goed door. Bestrooi met de kokossnippers.
Tips
Lekker met rijst of (naan) brood.
Meer ideeën voor curry vind je natuurlijk ook hier op de website.