Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Chili olie

Chili olie

Na de limoen olie en de basilicumolie is het nu de beurt aan de pittige variant: chili olie.

Heb je nog Spaanse pepers over die een beetje uitgedroogd zijn? Perfect! Die kun je heel goed gebruiken om heerlijke chili olie te maken. Dat is niet moeilijk en wel heel lekker. Ik gebruik altijd ‘gewone’ olijfolie en het resultaat kun je zowel koud (bijvoorbeeld in een salade) als warm (om in te bakken bijvoorbeeld) gebruiken.

Chili olie

Geweldig smaakvolle olie voor over de salade, in soep of om in te bakken. Of gewoon om een broodje in te dopen, yummmmm!
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden knoflook olijfolie Spaanse peper veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 30 minuten
Porties flesje
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 3 of 4 Spaanse pepers in kleine stukjes, met (pittiger) of zonder pitjes
  • 1 teentje knoflook gekneusd

Instructies

  • Verwarm de olie in een klein pannetje. Voeg de pepers en de knoflook toe en laat het geheel een half uur zachtjes sudderen.
  • Laat afkoelen en verwijder de knoflook. Zeef eventueel de olie (dat hoeft niet) en giet in een schone fles.

Tips

Om een flesje goed schoon te maken, was je het natuurlijk eerst goed af met sop. Als je geen flessenrager hebt, kun je het flesje ook vullen met een schep droge rijst, afwasmiddel en warm water. Even schudden. Dan het flesje openmaken (voorzichtig) om de druk er af te halen. Weer dicht en verder schudden, tot het schoon is. Goed uitspoelen en laten drogen. Voordat je het flesje gaat gebruiken, giet je het overvol met kokend water. Voorzichtig (heet!) omkeren en dan kun je ‘m weer gaan vullen.
Meer dressings, kruidenmixen en -olies? Kijk gauw verder.
Maak niet te veel in één keer. Je kunt de olie een week of twee in een goed afgesloten flesje bewaren. En als ’t op is… maak je zó weer nieuwe!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept