Basilicumolie

Basilicumolie

Na de limoenolie van vorige week is nu de volgende kruidenolie aan de beurt. Met heerlijk geurige verse basilicum maak je deze fijne olie. Heerlijk door de salade, maar probeer ‘m ook eens over vlees, vis, kip of zelfs pasta. En… smaakt ook heerlijk bij aardbeien.

Basilicumolie

Zelf gekruide olie is heerlijk over salade, maar probeer deze basilicumolie ook zeker eens bij een stukje vlees, vis of kip. En wist je dat de smaak van basilicum heel goed bij aardbeien past?
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden basilicum olijfolie OMS proof veganistisch vegetarisch zout
Voorbereiding 1 minuut
Bereiding 5 minuten
Porties 1 flesje
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 20 gram basilicum (alleen de blaadjes)
  • snufje zout

Instructies

  • Zet een schaal of bak met ijswater klaar. Doe de basilicum blaadjes in een andere schaal. Giet hier kokend water op en neem na tien seconden de blaadjes er uit en leg ze in het ijswater.
  • Mix de geblancheerde blaadjes met de olijfolie in de Nutribullet. Als je de olie wilt zeven, laat dan minstens een half uur staan voordat je dit doet.
  • Get de olie in een schoon flesje.

Tips

Om een flesje goed schoon te maken, was je het natuurlijk eerst goed af met sop. Als je geen flessenrager hebt, kun je het flesje ook vullen met een schep droge rijst, afwasmiddel en warm water. Even schudden. Dan het flesje openmaken (voorzichtig) om de druk er af te halen. Weer dicht en verder schudden, tot het schoon is. Goed uitspoelen en laten drogen. Voordat je het flesje gaat gebruiken, giet je het overvol met kokend water. Voorzichtig (heet!) omkeren en dan kun je ‘m weer gaan vullen.
Meer dressings, kruidenmixen en -olies? Kijk gauw verder.
Voor OMS mag je de olie natuurlijk niet verwarmen, maar koud is hij heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept