Ananas-appelmoes

Ananas-appelmoes

Als je eenmaal weet hoe makkelijk het is om zelf appelmoes te maken, koop je toch nooit meer een potje? Zo kun je ook zelf kiezen of en hoe veel suiker je toevoegt. En je kunt lekker gaan variëren. Zo had ik nu nog verse ananas over én een paar appeltjes. Heerlijk!

Natuurlijk heb ik vroeger geleerd dat je appelmoes en appeltaart altijd met goudreinetten moet maken. Maar ja, ik hou nu eenmaal van experimenteren, dus pakte ik een willekeurige appel van de schaal (geen idee welk ras eigenlijk). En wat denk je? Ook lekker! Dus maken die appelmoes!

Ananas-appelmoes

Zelf appelmoes maken is heel makkelijk en snel klaar. En omdat je het zelf maakt, bepaal je ook zelf de smaak!
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden ananas appel veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 2 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 1 potje
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 2 kleine appels of één grote, in stukjes
  • 20 stukjes verse ananas
  • 1 eetlepel citroensap
  • citroenrasp naar smaak
  • kaneel naar smaak
  • 2 eetlepels rozijnen

Instructies

  • Kook de appel met de ananas en het citroensap in een klein laagje water in ongeveer 10 minuten tot moes. Regelmatig roeren en water toevoegen als dat nodig is! Neem van de warmtebron, roer de citroenrasp en kaneel erdoor en gebruik eventueel de puree stamper om de moes wat fijner te maken. Roer de rozijnen er door.

Tips

De hoeveelheid appel en ananas was bij mij ongeveer gelijk. Maar leef je uit met variaties! Wil je liever een fijne moes, zet er dan de staafmixer even op voordat je de rozijnen toevoegt.
Je kunt natuurlijk suiker of suikervervangers toevoegen. Voor mij hoeft het niet, het fruit is van zichzelf zoet genoeg. Ook schil ik de appels niet, maar dat kun je zelf natuurlijk wel doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept