Zelf appelmoes maken is heel makkelijk en snel klaar. En omdat je het zelf maakt, bepaal je ook zelf de smaak!
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden ananas appel veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 2 minutenmin
Bereiding 10 minutenmin
Porties 1potje
Recept van Gabrielle
Ingrediënten
2kleine appelsof één grote, in stukjes
20stukjes verse ananas
1eetlepelcitroensap
citroenrasp naar smaak
kaneel naar smaak
2eetlepelsrozijnen
Instructies
Kook de appel met de ananas en het citroensap in een klein laagje water in ongeveer 10 minuten tot moes. Regelmatig roeren en water toevoegen als dat nodig is! Neem van de warmtebron, roer de citroenrasp en kaneel erdoor en gebruik eventueel de puree stamper om de moes wat fijner te maken. Roer de rozijnen er door.
Tips
De hoeveelheid appel en ananas was bij mij ongeveer gelijk. Maar leef je uit met variaties! Wil je liever een fijne moes, zet er dan de staafmixer even op voordat je de rozijnen toevoegt.Je kunt natuurlijk suiker of suikervervangers toevoegen. Voor mij hoeft het niet, het fruit is van zichzelf zoet genoeg. Ook schil ik de appels niet, maar dat kun je zelf natuurlijk wel doen.