Een heel lichte bouillon die ook prima kan dienen als basis voor een andere soep.
Tuinkruidenbouillon
Heel licht, deze bouillon kun je zo eten of als basis gebruiken voor een soepje.
Porties 1.5 liter
Ingrediënten
- 2 wortels in grove stukken
- 2 knollen venkel in grove stukken
- 1 prei in grove stukken
- 4 teentjes knoflook in plakjes
- 2 cm gember in plakjes
- 4 laurierblaadjes
- 1 handje peperkorrels
- 3 handjes verse kruiden naar keuze bijvoorbeeld peterselie, basilicum, dille, bieslook
Instructies
- Doe de wortel, venkel, prei, knoflook, gember, laurierblaadjes en peperkorrels samen in een grote soeppan en voeg ruim anderhalve liter water toe.
- Breng aan de kook en laat minimaal anderhalf uur zachtjes trekken.
- Hak de verse kruiden fijn, zeef de bouillon en voeg de kruiden toe. Breng op smaak met lekker veel peper en wat zout.
Tips
Meer ideeën voor soep vind je hier.