Tuinkruidenbouillon

Tuinkruidenbouillon

Een heel lichte bouillon die ook prima kan dienen als basis voor een andere soep.

Tuinkruidenbouillon

Heel licht, deze bouillon kun je zo eten of als basis gebruiken voor een soepje.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden basilicum bieslook dille gember knoflook kruiden laurier peterselie prei veganistisch vegetarisch venkel wortel
Voorbereiding 10 minuten
Trekken 1 uur 30 minuten
Porties 1.5 liter
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 2 wortels in grove stukken
  • 2 knollen venkel in grove stukken
  • 1 prei in grove stukken
  • 4 teentjes knoflook in plakjes
  • 2 cm gember in plakjes
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 handje peperkorrels
  • 3 handjes verse kruiden naar keuze bijvoorbeeld peterselie, basilicum, dille, bieslook

Instructies

  • Doe de wortel, venkel, prei, knoflook, gember, laurierblaadjes en peperkorrels samen in een grote soeppan en voeg ruim anderhalve liter water toe.
  • Breng aan de kook en laat minimaal anderhalf uur zachtjes trekken.
  • Hak de verse kruiden fijn, zeef de bouillon en voeg de kruiden toe. Breng op smaak met lekker veel peper en wat zout.

Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept