Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print dit recept
Tuinkruidenbouillon
Heel licht, deze bouillon kun je zo eten of als basis gebruiken voor een soepje.
Moeilijkheid
goed te doen
Afwas
heel weinig
Trefwoorden
basilicum bieslook dille gember knoflook kruiden laurier peterselie prei veganistisch vegetarisch venkel wortel
Voorbereiding
10
minuten
min
Trekken
1
uur
uur
30
minuten
min
Porties
1.5
liter
Recept van
Gabrielle
Ingredients
2
wortels
in grove stukken
2
knollen
venkel
in grove stukken
1
prei
in grove stukken
4
teentjes
knoflook
in plakjes
2
cm
gember
in plakjes
4
laurierblaadjes
1
handje
peperkorrels
3
handjes
verse kruiden naar keuze
bijvoorbeeld peterselie, basilicum, dille, bieslook
Instructions
Doe de wortel, venkel, prei, knoflook, gember, laurierblaadjes en peperkorrels samen in een grote soeppan en voeg ruim anderhalve liter water toe.
Breng aan de kook en laat minimaal anderhalf uur zachtjes trekken.
Hak de verse kruiden fijn, zeef de bouillon en voeg de kruiden toe. Breng op smaak met lekker veel peper en wat zout.
Tips
Meer ideeën voor soep
vind je hier.