Krokante pastasalade

Krokante pastasalade

Je kunt door deze pastasalade natuurlijk van alles doen (restjes bijvoorbeeld!). Ik maakte ‘m nu met forelfilet en baby romaine. Maar leef je uit, doe er bijvoorbeeld kip, tofu of falafel door en varieer zo veel je wilt met de groenten.

Krokante pastasalade

Door een restje pasta met kruiden in de oven te bakken, wordt het lekker krokant. Verse groenten er bij, een eiwitdrager en je hebt een complete maaltijdsalade.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden avocado forelfilet meenemen pasta pesto pijnboompitjes romaine sla sla tomaat
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Even geduld, de oven doet zijn werk 20 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 150 gram gekookte pasta (restje of uit de vriezer)
  • kruiden naar smaak
  • flinke hand sla naar keuze, bijvoorbeeld baby romaine, fijngesneden
  • 1 tomaat in stukjes
  • ½ avocado in stukjes
  • 1 eetlepel pesto zelfgemaakt of uit een potje
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 forelfilet in stukjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°. Meng de gekookte en afgekoelde pasta met een scheut olijfolie en de kruiden. Vergeet ook de peper niet! Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de pasta knapperig is.
  • Meng de sla met de tomaat en avocado. Voeg de pesto en pijnboompitjes toe. Als je de salade meeneemt, doe dan de vis en de pasta in aparte vakjes of bakjes. Hussel vóór het eten alles lekker door elkaar en geniet van je salade.

Tips

Geen gekookte pasta meer? Geen nood, deze salade kun je ook met ‘gewone’ gekookte pasta maken. Dan wordt hij natuurlijk niet krokant. Maar wel lekker!
Meer salade inspiratie? Klik snel door.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept