Je kunt door deze pastasalade natuurlijk van alles doen (restjes bijvoorbeeld!). Ik maakte ‘m nu met forelfilet en baby romaine. Maar leef je uit, doe er bijvoorbeeld kip, tofu of falafel door en varieer zo veel je wilt met de groenten.
Krokante pastasalade
Door een restje pasta met kruiden in de oven te bakken, wordt het lekker krokant. Verse groenten er bij, een eiwitdrager en je hebt een complete maaltijdsalade.
Porties 1 portie
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 150 gram gekookte pasta (restje of uit de vriezer)
- kruiden naar smaak
- flinke hand sla naar keuze, bijvoorbeeld baby romaine, fijngesneden
- 1 tomaat in stukjes
- ½ avocado in stukjes
- 1 eetlepel pesto zelfgemaakt of uit een potje
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- 1 forelfilet in stukjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°. Meng de gekookte en afgekoelde pasta met een scheut olijfolie en de kruiden. Vergeet ook de peper niet! Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de pasta knapperig is.
- Meng de sla met de tomaat en avocado. Voeg de pesto en pijnboompitjes toe. Als je de salade meeneemt, doe dan de vis en de pasta in aparte vakjes of bakjes. Hussel vóór het eten alles lekker door elkaar en geniet van je salade.
Tips
Geen gekookte pasta meer? Geen nood, deze salade kun je ook met ‘gewone’ gekookte pasta maken. Dan wordt hij natuurlijk niet krokant. Maar wel lekker!
Meer salade inspiratie? Klik snel door.