Tomaten gehaktbrood

Tomaten gehaktbrood

Gehaktbrood…. ik vind het heerlijk en maak het regelmatig. Natuurlijk eet ik zo’n broodje niet in één keer helemaal op (al zou ik ’t soms wel willen…). De rest vries ik gewoon in plakken in. Heerlijk om achter de hand te hebben, voor in de lunchbox of bij de avondmaaltijd. Wat aardappeltjes of pasta er bij, groenten… en klaar! Ook heel lekker op brood trouwens ;-)!

Tomaten gehaktbrood

Net als alle andere soorten gehaktbrood kun je ook deze variant met tomaten gemakkelijk in plakken invriezen. Maar eerst nog even maken. Gelukkig is dat zo gedaan. Dit kleine broodje is ongeveer vier porties.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden cajun crème fraîche eitje gehakt paneermeel pijnboompitjes tomaat
Voorbereiding 5 minuten
Geduld, terwijl de oven het werk doet 20 minuten
Porties 1 broodje
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 250 gram rundergehakt
  • 100 ml crème fraîche
  • 100 gram tomaatjes in kwarten
  • 30 gram paneermeel
  • 1 eitje
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Meng alles ingrediënten goed en doe in een ingevette of met bakpapier beklede bakvorm.
  • Schuif voor 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Tips

Andere varianten op gehaktbrood vind je natuurlijk ook hier op de website.
Gehaktbrood past eigenlijk overal bij. Bij deze variant met tomaatjes at ik gebakken aardappeltjes en een groene salade. Maar ook pasta of rijst past er prima bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept