Gehaktbrood…. ik vind het heerlijk en maak het regelmatig. Natuurlijk eet ik zo’n broodje niet in één keer helemaal op (al zou ik ’t soms wel willen…). De rest vries ik gewoon in plakken in. Heerlijk om achter de hand te hebben, voor in de lunchbox of bij de avondmaaltijd. Wat aardappeltjes of pasta er bij, groenten… en klaar! Ook heel lekker op brood trouwens ;-)!
Tomaten gehaktbrood
Net als alle andere soorten gehaktbrood kun je ook deze variant met tomaten gemakkelijk in plakken invriezen. Maar eerst nog even maken. Gelukkig is dat zo gedaan. Dit kleine broodje is ongeveer vier porties.
Porties 1 broodje
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 250 gram rundergehakt
- 100 ml crème fraîche
- 100 gram tomaatjes in kwarten
- 30 gram paneermeel
- 1 eitje
- 1 eetlepel cajunkruiden
- 2 eetlepels pijnboompitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Meng alles ingrediënten goed en doe in een ingevette of met bakpapier beklede bakvorm.
- Schuif voor 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Tips
Andere varianten op gehaktbrood vind je natuurlijk ook hier op de website.
Gehaktbrood past eigenlijk overal bij. Bij deze variant met tomaatjes at ik gebakken aardappeltjes en een groene salade. Maar ook pasta of rijst past er prima bij!