Een beetje een herfstig gerecht, maar omdat je de champignons verder niet tot een echte saus maakt, wel heel licht en dus zéker ook geschikt als zomers comfort food.
Spaghetti met champignons
Een lichte spaghetti met heeeeel veel champignons. Echt comfort food voor een wat frissere zomeravond.
Porties 2 porties
Ingrediënten
- 180 gram spaghetti
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 doosjes champignons bijvoorbeeld witte en kastanjechampigons, in plakjes
- 100 gram geraspte kaas 30+ als je 't licht wilt houden
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Fruit de ui met de knoflook even aan in (flink wat) olijfolie. Voeg, als de ui glazig ziet, de champignons toe en bak ze al roerend rustig bruin. Kruid naar smaak met zwarte peper.
- Giet de spaghetti af en schep het paddenstoelenmengsel er goed door. Voeg de kaas eraan toe en schep alles nogmaals in de warme pan goed door, zodat de kaas draderig wordt.
Tips
Met pasta kun je alle kanten op, probeer ook maar eens één van de andere recepten hier op de website.
vandaag samen met een vriendin genoten van dit heerlijke gerecht