Na het succes van het yoghurtijs vroeg ik me af of Skyr, dat ik toevallig in de koelkast had staan, ook omgetoverd kon worden tot ijs. Een zak bevroren fruit heb ik eigenlijk altijd wel liggen, dus proberen maar. Yummmmmm!
Skyr frambozenijs
Dit lekker stevige ijs maak je in een handomdraai. Het wordt vrij hard, dus handig om het een kwartiertje voordat je het wilt eten uit de vriezer te halen. Maar dan heb je ook wel een heerlijk dessert! Handig is natuurlijk om meerdere porties te maken, zodat je altijd een lekker ijsje in de vriezer hebt liggen.
Porties 1 portie
Benodigdheden
Ingrediënten
- 2 eetlepels skyr neutraal of met een smaakje
- 2 eetlepels frambozen uit de vriezer
Instructies
- Doe de skyr en frambozen bij elkaar in de Nutribullet (of de kom van de staafmixer) en blend alles samen. Schep in een vormpje of bakje en zet het in de vriezer.
Tips
Ook met Griekse yoghurt kun je heerlijk ijs zelf maken.