Skyr frambozenijs

Skyr frambozenijs

Na het succes van het yoghurtijs vroeg ik me af of Skyr, dat ik toevallig in de koelkast had staan, ook omgetoverd kon worden tot ijs. Een zak bevroren fruit heb ik eigenlijk altijd wel liggen, dus proberen maar. Yummmmmm!

Skyr frambozenijs

Dit lekker stevige ijs maak je in een handomdraai. Het wordt vrij hard, dus handig om het een kwartiertje voordat je het wilt eten uit de vriezer te halen. Maar dan heb je ook wel een heerlijk dessert! Handig is natuurlijk om meerdere porties te maken, zodat je altijd een lekker ijsje in de vriezer hebt liggen.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden frambozen skyr vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Wachten tot het bevroren is 2 uur
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 2 eetlepels skyr neutraal of met een smaakje
  • 2 eetlepels frambozen uit de vriezer

Instructies

  • Doe de skyr en frambozen bij elkaar in de Nutribullet (of de kom van de staafmixer) en blend alles samen. Schep in een vormpje of bakje en zet het in de vriezer.

Tips

Ook met Griekse yoghurt kun je heerlijk ijs zelf maken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept