Rodekoolsoep

Rodekoolsoep

Rodekoolsoep

Kun je werkelijk van iedere groente een lekkere soep maken? Ja hoor, gewoon proberen. Deze rode kool soep is gerust bijzonder te noemen, al is het alleen al vanwege de prachtige kleur.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden gember Rode kool soep vegetarisch
Bereiding 25 minuten
Porties 4 porties
Calorieën 100kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 hele rode kool in kleine stukjes gesneden
  • 3 cm verse gember geschild en geraspt
  • 2 eetlepels komijnpoeder
  • 1 bakje crème fraîche light

Instructies

  • Breng een ruime liter water aan de kook, met daarin de groentebouillonblokjes.
  • Voeg de rode kool en de gember toe en laat dit 15 minuten koken.
  • Voeg dan de komijnpoeder en crème fraîche toe en roer dit even door.
  • Na een minuutje het geheel even pureren met de staafmixer, en de soep is klaar.

Tips

Lekker met een broodje met (rauwe) ham of rosbief! Het recept is bewust voor meerdere porties, want ook deze soep kun je makkelijk een paar dagen in de koelkast bewaren of invriezen.

Nutrition

Calories: 100kcal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept