Rijstsalade met surimi

Rijstsalade met surimi

Maaltijdsalades, kunnen die ook met rijst? Natuurlijk! Ideaal voor een restje rijst of gewoon een portie uit de vriezer.

Rijstsalade met surimi

Met een restje rijst of een portie uit de vriezer maak je razendsnel een heerlijke maaltijdsalade. Fijn op een zomerse avond.
Moeilijkheid eitje
Afwas geen
Trefwoorden komkommer limoen mayonaise rijst sla soyasaus sriracha surimi tomaat
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 100 gram surimi in stukjes
  • 2 eetlepels soyasaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel Sriracha saus
  • 1 eetlepel mayonaise of Griekse yoghurt
  • 80 gram rijst gekookt en afgekoeld, of uit de vriezer (wel ontdooid dan)
  • komkommer in stukjes
  • 1 tomaat in stukjes
  • 10 blaadjes sla in stukken gescheurd

Instructies

  • Meng de surimistukjes met de soyasaus, het limoensap en de Sriracha saus. Laat heel even staan. Schep de mayonaise of yoghurt er door en meng goed.
  • Schep vervolgens de rijst, komkommer, tomaat en sla er door. Breng op smaak met wat peper als je dat lekker vindt en klaar is je zomerse maaltijdsalade.

Tips

Makkelijk en snel op een mooie zomeravond, zo’n maaltijdsalade. En meer inspiratie voor salades vind je hier volop.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept