Maaltijdsalades, kunnen die ook met rijst? Natuurlijk! Ideaal voor een restje rijst of gewoon een portie uit de vriezer.
Rijstsalade met surimi
Met een restje rijst of een portie uit de vriezer maak je razendsnel een heerlijke maaltijdsalade. Fijn op een zomerse avond.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 100 gram surimi in stukjes
- 2 eetlepels soyasaus
- 1 eetlepel limoensap
- 1 theelepel Sriracha saus
- 1 eetlepel mayonaise of Griekse yoghurt
- 80 gram rijst gekookt en afgekoeld, of uit de vriezer (wel ontdooid dan)
- ⅓ komkommer in stukjes
- 1 tomaat in stukjes
- 10 blaadjes sla in stukken gescheurd
Instructies
- Meng de surimistukjes met de soyasaus, het limoensap en de Sriracha saus. Laat heel even staan. Schep de mayonaise of yoghurt er door en meng goed.
- Schep vervolgens de rijst, komkommer, tomaat en sla er door. Breng op smaak met wat peper als je dat lekker vindt en klaar is je zomerse maaltijdsalade.
Tips
Makkelijk en snel op een mooie zomeravond, zo’n maaltijdsalade. En meer inspiratie voor salades vind je hier volop.