Italiaanse rösti

Italiaanse rösti

Aardappelkoekjes! Je komt ze in allerlei vormen tegen in verschillende landen. In Amerika eet je hash browns, in Duitsland eet je Reibekuchen en in Zwitserland bestel je rösti. Het oorspronkelijke recept voor rösti is echt alleen met aardappel. Ik had zin in wat variatie en maakte deze ‘Italiaanse’ variant. Met kaas. Lekker!

Italiaanse rösti

Een beetje variatie op de oorspronkelijke Zwitserse rösti. Gewoon, omdat het kan. En je kunt natuurlijk andere kruiden toevoegen voor andere smaken.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden aardappel knoflook parmezaan ui vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 15 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 200 gram aardappelen
  • 1 kleine ui
  • 35 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel oregano

Instructies

  • Rasp de aardappel en ui grof en de knoflook en de kaas fijn. Meng alles goed door elkaar. Voeg peper naar smaak toe.
  • Verhit wat olie of boter in een koekenpan. Zet de warmtebron op middelhoog of ietsje lager. Schep het aardappelmengsel er in en druk het een beetje aan. Bak ongeveer zes minuten aan elke kant, keer je rösti met behulp van een bord.

Tips

Lekker met een tartaartje en tomatensalade.
Je kunt natuurlijk ook kleine röstikoekjes maken, die bak je dan een minuut of vijf aan elke kant.
Varieer meer met aardappel! Je kunt hier inspiratie opdoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept