Rijstsalade met kip en sinaasappel

Rijstsalade met kip en sinaasappel

Wie zegt dat fruit door je avondeten passé is? Heerlijk fris juist! Zoals deze snelle salade.

Rijstsalade met kip en sinaasappel

Rijstsalade is altijd lekker! Snel klaar en je kunt volop variëren.
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas heel weinig
Trefwoorden cashewnoten eten uit een kommetje hoofdgerecht kip rijst salade
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 15 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 100 gram rijst
  • 1 sinaasappel
  • 2 wortels in blokjes
  • 4 plakjes gerookte kipfilet
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 25 ml sinaasappelsap
  • 2 theelepels honing
  • 1 stukje verse gember geraspt
  • 25 gram ongebrande cashewnoten

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rasp de schil van de sinaasappel, snijd daarna het vruchtvlees uit de vliezen van de sinaasappel.
  • Voeg met nog 5 minuten kooktijd te gaan de sinaasappelrasp en wortelblokjes toe aan de rijst.
  • Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de yoghurt met sinaasappelsap, honing en gember.
  • Goed de rijst en wortel af, vermeng met de noten, kipfilet en sinaasappelstukjes. Giet de dressing er over en bestrooi met zwarte peper naar wens.

Tips

Tip: je kunt in plaats van gerookte kip ook pulled chicken gebruiken.
En wat ga je met de restjes ingrediënten doen? Nou bijvoorbeeld dit met kipfilet, sinaasappel, rijst, wortel of Griekse yoghurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept