Kookdates deel 1 – 21 oktober 2020

Eierkoekenbakkers

Herfstvakantie in het zuiden van Nederland, dus Annemiek is een weekje vrij. Tijd voor onze eerste kookdate! De dagen er voor appen we wat af: wat zullen we maken, hebben we een thema? Ik vind een filmpje over zelf eierkoeken maken en dat ziet er niet moeilijk uit. Én het geeft ruimte om veel te variëren.

Eierkoekenbakkers

Eierkoekenbakkers

’s Morgens om een uur of tien, half elf kom ik aan bij Annemiek. Zoals gewoonlijk is ze goed voorbereid, de ingrediënten liggen al klaar. Maar eerst: bijpraten! Een half uur (of langer, dat zou ook kunnen 😉 ) later komt haar man de keuken binnen met de vraag of we niet eens aan het werk zouden gaan :-). Hij heeft trek, blijkbaar!

Kledingkleurkeuze

Eierkoekenbakkers

Waar we niet van tevoren over geappt hadden, was de kledingkleurkeuze. Maar ook hier was het weer ’twee zielen, één gedachte’. We hadden zelfs voor dezelfde kleur nagellak gekozen. Dat is nog eens goed op elkaar ingespeeld zijn.

Opperste concentratie 😉

Eierkoekenbakkers

We kletsen nog even door maar beginnen ook maar eens wat kommen en keukengerei uit de kast te trekken. Citroen raspen, suiker afwegen, bloem zeven, lekker bezig! We checken nog even snel het basisrecept. Oh. Oeps. Eerst de eitjes met de suiker luchtig kloppen. Gelukkig zaten de eieren nog nét niet in de kom. Het grootste deel van de suiker er tussenuit gevist en even wat geconcentreerder aan de slag.

Proefpret

Eierkoekenbakkers

Tien minuten later mengen we de eerste extraatjes door het deeg en gaat de oven aan. We komen er achter dat het deeg/beslag ook in de oven nog flink uitloopt maar dat mag de proefpret niet drukken. Ze smaken prima!

Eierkoekenbakkers

Voor de tweede ronde zijn we meer gefocust en alsof we nooit anders doen bakken we vier nieuwe varianten. We proeven en keuren en maken afspraken over wat we op de site plaatsen. Daarna is het tijd voor een frisse wandeling in de buitenlucht en zit onze eerste kookdate er weer op. Dat gaan we vaker doen!

Nieuwe kookdates

Suggesties voor nieuwe thema’s voor onze kookdate zijn natuurlijk altijd welkom, dus mocht je willen dat wij iets voor jou gaan uitproberen: laat het maar weten!

Liefs, Annemiek en Gabrielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *