Rijstsalade is altijd lekker! Snel klaar en je kunt volop variëren.
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas heel weinig
Trefwoorden cashewnoten eten uit een kommetje hoofdgerecht kip rijst salade
Voorbereiding 5 minutenmin
Bereiding 15 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Ingredients
100gramrijst
1sinaasappel
2wortelsin blokjes
4plakjesgerookte kipfilet
2eetlepelsGriekse yoghurt
25mlsinaasappelsap
2theelepelshoning
1stukjeverse gembergeraspt
25gramongebrande cashewnoten
Instructions
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp de schil van de sinaasappel, snijd daarna het vruchtvlees uit de vliezen van de sinaasappel.
Voeg met nog 5 minuten kooktijd te gaan de sinaasappelrasp en wortelblokjes toe aan de rijst.
Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de yoghurt met sinaasappelsap, honing en gember.
Goed de rijst en wortel af, vermeng met de noten, kipfilet en sinaasappelstukjes. Giet de dressing er over en bestrooi met zwarte peper naar wens.
Tips
Tip: je kunt in plaats van gerookte kip ook pulled chicken gebruiken.En wat ga je met de restjes ingrediënten doen? Nou bijvoorbeeld dit met kipfilet, sinaasappel, rijst, wortel of Griekse yoghurt.