Restjessoep

Restjessoep

Restjessoep

Dit is, wat mij betreft, dé ultieme soep. Lekker, aan het einde van de week. Gewoon, alles wat je nog in je koelkast hebt liggen, samen in de pan. Bouillonblokje erbij, even laten pruttelen, mixen met de staafmixer: klaar! Geniet!
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden groenten makkelijk en snel restjes soepje veganistisch vegetarisch
Bereiding 15 minuten
Porties 2 porties
Recept van Annemiek

Benodigdheden

  • staafmixer

Ingrediënten

  • alle restjes groenten die je nog hebt liggen bijvoorbeeld tomaatjes, courgette, aubergine, bloemkool of komkommer
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bouillonblokje

Instructies

  • Snipper het uitje en bak het even aan. Pers het teentje knoflook uit en bak even mee.
  • Snij ondertussen alle groenten, mag gewoon lekker grof. Doe ze in de pan erbij.
  • Voeg vervolgens water toe tot de groenten net onderstaan, en doe het bouillonblokje erbij.
  • Breng aan de kook en laat de soep ongeveer 15 minuten pruttelen. Even mixen met de staafmixer en je kunt gaan genieten!
  • Lekker met een broodje met kruidenboter. Heb je nog een broodje liggen dat een paar dagen oud is? Even in plakjes snijden, bestrijken met olie en om en om in de pan bakken.

Tips

Meer ideeën voor of met soep? Hebben we voor je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept