Kruidenboter

Kruidenboter

Kruidenboter

Iedere keer dat ik hem zelf maak, vraag ik me af hoe ik toch ook af en toe zo oenig kan zijn kant-en-klare kruidenboter te kopen… 😉 Het is supermakkelijk en ideaal bij een soepje met een broodje! Of als onderdeel van je borrelplank.
Moeilijkheid eitje
Afwas geen
Trefwoorden knoflook kruiden roomboter vegetarisch
Bereiding 10 minuten
Porties 1 bakje
Calorieën 500kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel verse kruiden bijvoorbeeld peterselie of tijm
  • snufje zout

Instructies

  • Laat de roomboter buiten de koelkast zacht worden. Of, als je daar geen geduld voor hebt, zet de boter dan 10 sec. in een bakje in de magnetron!
  • Hak de kruiden fijn, pers de knoflook uit en voeg zout naar smaak toe. Roer dit allemaal met een vork goed door elkaar.
  • Laat de kruidenboter weer 'hard en toch smeerbaar' worden in de koelkast.

Tips

Ben je nog op zoek naar een recept voor een broodje om deze heerlijke kruidenboter op te smeren?

Nutrition

Calories: 500kcal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept