Red velvet cake in een kopje

Red velvet cake in een kopje

Voor alle red velvet fans: dat kan ook snel en makkelijk, Eitje-style. In een kopje. En écht, hij is ook gewoon hééél erg lekker.

Red velvet cake in een kopje

Jaaa hoor! Red velvet cake. Maar dan voor één. In een kopje. Go!
Moeilijkheid eitje
Afwas geen
Voorbereiding 4 minuten
Bereiding 1 minuut
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 3 eetlepels melk
  • ½ theelepel azijn
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel cacao
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • eetlepel plantaardige olie
  • 5 druppels rode kleurstof of niet, maar dan wordt hij niet rood
  • 10 chocolade chips
  • 1 eetlepel roomkaas optioneel, als je dat lekker vindt
  • 1 eetlepel kwark of Skyr met rode vruchten optioneel, voor de garnering
  • 5 frambozen voor de garnering
  • poedersuiker om mee te bestrooien optioneel

Instructies

  • Meng de melk en azijn met een kleine garde of een vork in je kopje. Voeg de bloem, suiker, cacao en het bakpoeder toe en roer goed tot alle klontjes er uit zijn.
  • Voeg daarna de olie en kleurstof toe en roer nogmaals goed door. Dan kunnen de chocalade chips en/of roomkaas in het midden (zakt vanzelf naar beneden).
  • Leg een velletje keukenpapier in de magnetron (voor 't geval je een overstroming krijgt) en zet je cake voor 90 seconden (750 Watt) in de magnetron. Hou 'm wel in de gaten, in sommige magnetrons gaat het sneller of langzamer.
  • Garneer je cake met Skyr of kwark, rood fruit en/of poedersuiker.

Tips

Lekker hè, zo’n cake in een kopje. Je vindt op de site ook een chocolade variant. En er komen vast nog wel meer variaties bij. Tip: maak dubbel zo veel beslag en giet het in kleine (magnetron bestendige) cupcake vormpjes. Glazuur er over en je hebt een heerlijk snel cakeje voor je bezoek!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept