Voor alle red velvet fans: dat kan ook snel en makkelijk, Eitje-style. In een kopje. En écht, hij is ook gewoon hééél erg lekker.
Red velvet cake in een kopje
Ingrediënten
- 3 eetlepels melk
- ½ theelepel azijn
- 4 eetlepels bloem
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel cacao
- ¼ theelepel bakpoeder
- 1½ eetlepel plantaardige olie
- 5 druppels rode kleurstof of niet, maar dan wordt hij niet rood
- 10 chocolade chips
- 1 eetlepel roomkaas optioneel, als je dat lekker vindt
- 1 eetlepel kwark of Skyr met rode vruchten optioneel, voor de garnering
- 5 frambozen voor de garnering
- poedersuiker om mee te bestrooien optioneel
Instructies
- Meng de melk en azijn met een kleine garde of een vork in je kopje. Voeg de bloem, suiker, cacao en het bakpoeder toe en roer goed tot alle klontjes er uit zijn.
- Voeg daarna de olie en kleurstof toe en roer nogmaals goed door. Dan kunnen de chocalade chips en/of roomkaas in het midden (zakt vanzelf naar beneden).
- Leg een velletje keukenpapier in de magnetron (voor 't geval je een overstroming krijgt) en zet je cake voor 90 seconden (750 Watt) in de magnetron. Hou 'm wel in de gaten, in sommige magnetrons gaat het sneller of langzamer.
- Garneer je cake met Skyr of kwark, rood fruit en/of poedersuiker.