Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Red velvet cake in een kopje

Red velvet cake in een kopje

Voor alle red velvet fans: dat kan ook snel en makkelijk, Eitje-style. In een kopje. En écht, hij is ook gewoon hééél erg lekker.

Red velvet cake in een kopje

Jaaa hoor! Red velvet cake. Maar dan voor één. In een kopje. Go!
Moeilijkheid eitje
Afwas geen
Voorbereiding 4 minuten
Bereiding 1 minuut
Porties portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 3 eetlepels melk
  • ½ theelepel azijn
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel cacao
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • eetlepel plantaardige olie
  • 5 druppels rode kleurstof of niet, maar dan wordt hij niet rood
  • 10 chocolade chips
  • 1 eetlepel roomkaas optioneel, als je dat lekker vindt
  • 1 eetlepel kwark of Skyr met rode vruchten optioneel, voor de garnering
  • 5 frambozen voor de garnering
  • poedersuiker om mee te bestrooien optioneel

Instructies

  • Meng de melk en azijn met een kleine garde of een vork in je kopje. Voeg de bloem, suiker, cacao en het bakpoeder toe en roer goed tot alle klontjes er uit zijn.
  • Voeg daarna de olie en kleurstof toe en roer nogmaals goed door. Dan kunnen de chocalade chips en/of roomkaas in het midden (zakt vanzelf naar beneden).
  • Leg een velletje keukenpapier in de magnetron (voor 't geval je een overstroming krijgt) en zet je cake voor 90 seconden (750 Watt) in de magnetron. Hou 'm wel in de gaten, in sommige magnetrons gaat het sneller of langzamer.
  • Garneer je cake met Skyr of kwark, rood fruit en/of poedersuiker.

Tips

Lekker hè, zo’n cake in een kopje. Je vindt op de site ook een chocolade variant. En er komen vast nog wel meer variaties bij. Tip: maak dubbel zo veel beslag en giet het in kleine (magnetron bestendige) cupcake vormpjes. Glazuur er over en je hebt een heerlijk snel cakeje voor je bezoek!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept