Jaaa hoor! Red velvet cake. Maar dan voor één. In een kopje. Go!
Moeilijkheid eitje
Afwas geen
Voorbereiding 4 minutenmin
Bereiding 1 minuutmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Ingrediënten
3eetlepelsmelk
½theelepelazijn
4eetlepelsbloem
2eetlepelssuiker
1theelepelcacao
¼theelepelbakpoeder
1½eetlepelplantaardige olie
5druppelsrode kleurstofof niet, maar dan wordt hij niet rood
10chocolade chips
1eetlepelroomkaasoptioneel, als je dat lekker vindt
1eetlepelkwark of Skyr met rode vruchtenoptioneel, voor de garnering
5frambozenvoor de garnering
poedersuiker om mee te bestrooienoptioneel
Instructies
Meng de melk en azijn met een kleine garde of een vork in je kopje. Voeg de bloem, suiker, cacao en het bakpoeder toe en roer goed tot alle klontjes er uit zijn.
Voeg daarna de olie en kleurstof toe en roer nogmaals goed door. Dan kunnen de chocalade chips en/of roomkaas in het midden (zakt vanzelf naar beneden).
Leg een velletje keukenpapier in de magnetron (voor 't geval je een overstroming krijgt) en zet je cake voor 90 seconden (750 Watt) in de magnetron. Hou 'm wel in de gaten, in sommige magnetrons gaat het sneller of langzamer.
Garneer je cake met Skyr of kwark, rood fruit en/of poedersuiker.
Tips
Lekker hè, zo'n cake in een kopje. Je vindt op de site ook een chocolade variant. En er komen vast nog wel meer variaties bij. Tip: maak dubbel zo veel beslag en giet het in kleine (magnetron bestendige) cupcake vormpjes. Glazuur er over en je hebt een heerlijk snel cakeje voor je bezoek!