Bietenstamppot met witte kaas

Bietenstamppot met witte kaas

Herfsttijd is stampottijd! Laat die wind maar gieren, laat de regen maar plensen, jij kruipt met je stamppotje op de bank.

Bietenstamppot met witte kaas

Een lekker, eenvoudig en vegetarisch stamppotje! Kán natuurlijk in alle seizoenen, maar past vooral bij de herfst…
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden aardappelen bietjes stamppot vegetarisch witte kaas
Bereiding 25 minuten
Porties 1
Calorieën 500kcal
Recept van Annemiek

Benodigdheden

  • pureestamper

Ingrediënten

  • 250 gram kruimige aardappelen
  • 2 grote gekookte bietjes
  • 1 kleine rode ui
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 100 gram witte kaas blokjes

Instructies

  • Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook in ongeveer 15 minuten gaar.
    Ondertussen snijd je de bietjes in blokjes en snipper je de ui. Bak de bietjes in een scheut bakboter of olie. Bak de gesnipperde ui ook kort even mee.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper. Dit hoeft niet te fijn. Schep er de crème fraîche door en breng op smaak met zout en peper.
    Roer daarna de bietjes met de ui erdoor. Schep in een kommetje en maak af met de kaasblokjes.

Tips

Deze stamppot eet je bij voorkeur lekker onder je dekentje (ja hoor, het mag weer!) op de bank.
Misschien was dit al een restje, maar het kan natuurlijk dat je crème fraîche over hebt. Of aardappels. Dan vind je hier weer inspiratie.

Nutrition

Calories: 500kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept