Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Paksoi stamppot

Paksoi stamppot

Wat kun je toch veel variëren met stamppot. Toen ik deze bedacht, wist ik het nog zo net niet. Maar echt: door de sojasaus en de sambal krijgt dit stamppotje een heerlijk pittige smaak. Die hou ik er in!

Paksoi stamppot

Een lekker pittig vegan stamppotje! En wist je dat paksoi echt enorm gezond is? En dan ook nog alles in één pan dus weinig afwas. Deze gaat dus vast op het menu…
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden aardappel kokosmelk paksoi sambal stamppot veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 25 minuten
Porties portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 200 gram licht kruimige aardappels geschild en in stukken
  • 50 ml kokosmelk
  • 5 bladen paksoi (ongeveer een halve struik), gesneden
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel gefrituurde uitjes

Instructies

  • Kook de aardappelen in ruim gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar, giet ze af en stamp met de kokosmelk tot een smeuïge puree. Schep de paksoi, sojasaus en sambal er door en roer goed door.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes.

Tips

Een blikje of pakje kokosmelk is vaak te veel voor één persoon. Geen nood, het laat zich makkelijk invriezen. Gebruik een ijsblokjesvorm, zo heb je altijd een voorraadje.
Paksoi is enorm gezond én veelzijdig! Dus meer inspiratie vind je hier zeker. Ook als je trek hebt in een andere stamppot trouwens.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept