Wat kun je toch veel variëren met stamppot. Toen ik deze bedacht, wist ik het nog zo net niet. Maar echt: door de sojasaus en de sambal krijgt dit stamppotje een heerlijk pittige smaak. Die hou ik er in!
Paksoi stamppot
Een lekker pittig vegan stamppotje! En wist je dat paksoi echt enorm gezond is? En dan ook nog alles in één pan dus weinig afwas. Deze gaat dus vast op het menu…
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 200 gram licht kruimige aardappels geschild en in stukken
- 50 ml kokosmelk
- 5 bladen paksoi (ongeveer een halve struik), gesneden
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel gefrituurde uitjes
Instructies
- Kook de aardappelen in ruim gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar, giet ze af en stamp met de kokosmelk tot een smeuïge puree. Schep de paksoi, sojasaus en sambal er door en roer goed door.
- Garneer met de gefrituurde uitjes.