Een lekker pittig vegan stamppotje! En wist je dat paksoi echt enorm gezond is? En dan ook nog alles in één pan dus weinig afwas. Deze gaat dus vast op het menu...
200gramlicht kruimige aardappelsgeschild en in stukken
50mlkokosmelk
5bladen paksoi(ongeveer een halve struik), gesneden
2eetlepelssojasaus
1theelepelsambal
1eetlepelgefrituurde uitjes
Instructions
Kook de aardappelen in ruim gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar, giet ze af en stamp met de kokosmelk tot een smeuïge puree. Schep de paksoi, sojasaus en sambal er door en roer goed door.
Garneer met de gefrituurde uitjes.
Tips
Een blikje of pakje kokosmelk is vaak te veel voor één persoon. Geen nood, het laat zich makkelijk invriezen. Gebruik een ijsblokjesvorm, zo heb je altijd een voorraadje. Paksoi is enorm gezond én veelzijdig! Dus meer inspiratie vind je hier zeker. Ook als je trek hebt in een andere stamppot trouwens.