Hollandse pot light

Hollandse pot light

Hollandse pot light

Lekker! Gewoon, Hollandse pot! Alleen, het is weer de maand dat er een paar kilootjes kwijt mogen raken. Dit recept helpt daar bij. En, het is ook gewoon enorm lekker.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden biefstuk bloemkool broccoli Griekse yoghurt groene groenten Hollands sperziebonen wortel yoghurtsausje
Bereiding 25 minuten
Porties 1 portie
Calorieën 300kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 100 gram bloemkool
  • 100 gram broccoli
  • 100 gram sperziebonen
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • kruiden naar smaak
  • 100 gram worteltjes
  • 100 gram biefstuk

Instructies

  • Stoom (of kook) de bloemkool, broccoli en sperziebonen in 22 minuten gaar.
  • Maak ondertussen een sausje van de Griekse yoghurt. Ik heb deze keer kerriepoeder, knoflook en mosterd gebruikt, maar je kunt alle kruiden gebruiken die je zelf lekker vind!
  • Hak de worteltjes in schijfjes en bak ze 10 minuten op hoog vuur in de koekenpan. Regelmatig even omschudden, en tussendoor kruiden met zout en peper.
  • Bak ondertussen ook de biefstuk. Even dichtschroeien op hoge temperatuur en daarna op middelhoog vuur nog 3 minuten per kant bakken.
  • Wanneer alles klaar is, mag het allemaal op het bord en klaar is je light-versie van de Hollandse pot!

Tips

Lekker toch? En als je toch liever iets anders wilt eten met heerlijke groenten, dan vind je hier de inspiratie voor bloemkool, broccoli, sperziebonen en wortel.

Nutrition

Calories: 300kcal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept