Knoflookchampignons

Knoflookchampignons

Wat is tapas toch heerlijk! Voor jezelf alleen misschien wat veel werk, maar als je voor meerdere mensen kookt valt het best mee. Deze knoflookchampignons mogen op de tapastafel niet ontbreken en kun je er altijd bij maken. Je hebt er namelijk bijna geen werk aan,

Knoflookchampignons

Heerlijk op een tapastafel, maar hé, ze zijn eigenlijk overal lekker bij. Makkelijk te maken en snel klaar, dus deze kun je vaker op tafel zetten.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden champignons knoflook olijfolie paddenstoelen parmezaan vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 7 minuten
Porties 1 schaaltje
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 250 gram kastanjechampignons de grotere gehalveerd of in kwarten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt­

Instructies

  • Verwarm de oven grill voor op 220°.
  • Blancheer de schoongemaakte champignons 3 minuten in kokend water. Laat goed uitlekken.
  • Meng de olijfolie met de knoflook en wat peper. Schep de champignons hierin om en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas.
  • Bak de champignons 10 minuten onder de hete grill.

Tips

Als je trek hebt in iets anders met champignons, vind je inspiratie genoeg hier op de site. En ook met Parmezaanse kaas kun je alle kanten op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept