Orzo! Om heel eerlijk te zijn stond het pak al een tijdje in de kast, maar het was er nog niet van gekomen om er iets mee te maken. Gelukkig is het pak ook nog niet leeg, want oeh, dit is lekker zeg! Ik begon maar eens met een eenpansgerecht met zwarte bonen. Vegetarisch en boordevol eiwitten, dus super voedzaam. En afgekoeld ook heel lekker als (meeneem)lunch!
Orzo met zwarte bonen
Alles in één pan, da's makkelijk en snel. Deze orzo staat ook nog eens in een kwartiertje op tafel.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook in plakjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel kruiden bijvoorbeeld Provençaalse kruiden
- 2 kleine tomaten in stukjes; één grote kan natuurlijk ook
- 75 gram orzo
- 200 gram zwarte bonen uit de vriezer of uit blik
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Bak de plakjes knoflook in een beetje olijfolie lekker geurig. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Voeg daarna de kruiden en tomatenstukjes toe en roer alles goed door.
- Voeg dan de orzo, de zwarte bonen en 175ml water toe. Breng aan de kook en laat zachtjes, met de deksel op de pan, tien minuten pruttelen totdat de orzo gaar is. Neem van de warmtebron en roer de kaas er door.
Tips
Wist je dat je met zwarte bonen nog veel meer kunt? Daarom kook ik vaak een hele zak in één keer (want ze moeten eerst een nacht wellen en dan nog eens anderhalf uur pruttelen) en vries ze daarna in porties in. Zo heb je altijd bonen in huis!