Alles in één pan, da's makkelijk en snel. Deze orzo staat ook nog eens in een kwartiertje op tafel.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden eten uit een kommetje knoflook orzo parmezaan tomaat vegetarisch zwarte bonen
Voorbereiding 5 minutenmin
Bereiding 10 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Ingredients
1teentjeknoflookin plakjes
2eetlepelstomatenpuree
1eetlepelkruidenbijvoorbeeld Provençaalse kruiden
2kleinetomatenin stukjes; één grote kan natuurlijk ook
75gramorzo
200gramzwarte bonenuit de vriezer of uit blik
2eetlepelsParmezaanse kaasgeraspt
Instructions
Bak de plakjes knoflook in een beetje olijfolie lekker geurig. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Voeg daarna de kruiden en tomatenstukjes toe en roer alles goed door.
Voeg dan de orzo, de zwarte bonen en 175ml water toe. Breng aan de kook en laat zachtjes, met de deksel op de pan, tien minuten pruttelen totdat de orzo gaar is. Neem van de warmtebron en roer de kaas er door.
Tips
Wist je dat je met zwarte bonen nog veel meer kunt? Daarom kook ik vaak een hele zak in één keer (want ze moeten eerst een nacht wellen en dan nog eens anderhalf uur pruttelen) en vries ze daarna in porties in. Zo heb je altijd bonen in huis!