Jezelf verwennen met een lekker taartje, dat mag best! Dit verwencakeje heb je zo gemaakt. Ik hou van de smaak van chocolade met fruit, bijvoorbeeld met deze frambozen.
Verwencakeje met frambozen
Jezelf verwennen met een chocoladecakeje, dat mag best op z'n tijd. En deze is echt zo klaar. Als je de kom meteen afspoelt als de cake in de oven staat, valt de afwas ook wel mee.
Porties 1 portie
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 50 gram chocolade
- 40 gram boter
- 50 gram suiker
- 1 eitje
- 1 theelepel bloem
- handje frambozen of ander (zomer)fruit
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°.
- Smelt de chocolade met de boter en suiker au-bain-marie, dus boven een pannetje met kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Haal van de warmtebron af als alles vloeibaar is. Laat heel even afkoelen en klop dan het eitje en de bloem er door.
- Giet over in een ingevette cakevorm en plaats voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de cake even afkoelen en keer 'm dan op je bordje. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker en verspreid de frambozen er over. Drizzle er voor het extra chocolade effect nog wat chocoladesaus of gesmolten chocolade overheen. En dan kun je gaan genieten.
Tips
Meer ideeën voor desserts voor één vind je hier.