Nori wrap

Nori wrap

Weet je nog, die TikTok wrap? Waarom zou je dit niet met andere ‘velletjes’ doen? Bijvoorbeeld met nori. Beleg ‘m zoals je wilt, ik koos voor een gebakken eitje en gebakken spek. Maar een restje vis of kip, andere groenten, alles kan. Dus leef je uit met deze nori wrap.

Nori wrap

Als het maar een beetje op sushi lijkt, ben ik om. Dus iets anders-dan-anders met nori is aan mij wel besteed. En natuurlijk kun je de wrap maken met elke vulling die je wilt.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden augurk eitje mayonaise norivellen ontbijtspek
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 eitje
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 vel nori vanuit één kant tot het midden ingeknipt
  • 3 plakjes augurk
  • ½ eetlepel mayonaise bijvoorbeeld Kewpie (Japanse mayonaise)

Instructies

  • Bak je eitje zoals je het lekker vindt. Ik maakte een dubbel gebakken spiegeleitje: houd de dooier heel als je het eitje in de pan tikt en bak op middelhoog vuur totdat de dooier half gestold is. Draai 'm dan voorzichtig om. Bak intussen ook de plakjes ontbijtspek lekker knapperig.
  • Leg het vel nori met de ruwe kant naar boven en de knip naar je toe op een bord. Begin linksonder met het eitje, linksboven het spek, rechtsboven de augurk en rechtsonder de mayonaise. En dan: vouwen maar!

Tips

Natuurlijk heb je altijd nori in huis, toch? Je kunt er nog veel meer mee dan sushi maken.
Met de vulling van deze sandwich kun je je uitleven. Ook leuk: maak een noribuffet met verschillende vullingen als je eters hebt. Zo kan iedereen zelf z’n sandwich samenstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept