Mexicaanse eenpanspasta

Mexicaanse eenpanspasta

Zó makkelijk, pasta uit één pan. Weinig afwas, snel klaar… Dat is altijd ‘Eitje-proof’. Deze pittige pasta kun je maken met penne of elke andere soort.

Mexicaanse eenpanspasta

Alles uit één pan, dat is makkelijk. Weinig afwas, snel klaar… en dan ook nog een gerecht boordevol smaak. Dat is 'Eitje-proof' koken.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden mais pasta Spaanse peper veganistisch vegetarisch zwarte bonen
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 sjalotje fijngesneden
  • ¼ Habanero of andere Spaanse peper fijngesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 80 gram penne of een andere pastasoort
  • 1 klein blikje zwarte bonen uitgelekt
  • ½ klein blikje mais

Instructies

  • Fruit het sjalotje met de Spaanse peper in wat olie aan. Voeg na 1 minuut de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg dan de pasta toe en 300ml water.
  • Breng aan de kook en kook ongeveer 9 minuten totdat de pasta al dente is. Giet eventueel overtollig vocht af, op ongeveer twee eetlepels na. Voeg de zwarte bonen en de mais toe en warm even mee.

Tips

Smaakte het? Als je nog meer inspiratie zoekt voor makkelijke pastasauzen, zoek dan niet verder.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept