Zó makkelijk, pasta uit één pan. Weinig afwas, snel klaar… Dat is altijd ‘Eitje-proof’. Deze pittige pasta kun je maken met penne of elke andere soort.
Mexicaanse eenpanspasta
Alles uit één pan, dat is makkelijk. Weinig afwas, snel klaar… en dan ook nog een gerecht boordevol smaak. Dat is 'Eitje-proof' koken.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 sjalotje fijngesneden
- ¼ Habanero of andere Spaanse peper fijngesneden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 80 gram penne of een andere pastasoort
- 1 klein blikje zwarte bonen uitgelekt
- ½ klein blikje mais
Instructies
- Fruit het sjalotje met de Spaanse peper in wat olie aan. Voeg na 1 minuut de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg dan de pasta toe en 300ml water.
- Breng aan de kook en kook ongeveer 9 minuten totdat de pasta al dente is. Giet eventueel overtollig vocht af, op ongeveer twee eetlepels na. Voeg de zwarte bonen en de mais toe en warm even mee.
Tips
Smaakte het? Als je nog meer inspiratie zoekt voor makkelijke pastasauzen, zoek dan niet verder.