Broccolicake

Broccolicake

Broccolicake

Lekker, gezond, light, koolhydraatarm en toch ook goed vullend, dat is deze lekkere broccolicake! Lekker met een stukje zalmfilet (zoals op de foto), of een stukje vlees, maar het gerechtje zelf is natuurlijk helemaal vegetarisch.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden broccoli eitje ricotta ui vegetarisch
Bereiding 50 minuten
Porties 1 portie
Calorieën 360kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 200 gram broccoli in kleine roosjes
  • 1 uitje gesnipperd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 100 gram ricotta
  • 2 eitjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°. Vet een kleine ovenschaal of cakevormpje in met wat olie. Breng ondertussen een pannetje water aan de kook voor de broccoli. Kook de broccoli in 5 minuten gaar, giet af en stoom droog in de pan.
  • Bak ondertussen de ui fruitig, en bak de kerriepoeder even kort mee.
  • Meng de broccoli met de ui, ricotta en de eieren en breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit mengsel over de ovenschaal of cakevorm en strijk mooi glad.
  • Bak de cake mooi lichtbruin en goed gaar in ongeveer 40 minuten.

Tips

Geen kleine ovenschaal of cakevorm? Dan heb je misschien wel muffinvormpjes? Dat kan uiteraard ook prima, misschien zelfs nog wel leuker op je bord!
Als je van broccoli houdt, vind je hier op de site zeker meer inspiratie.

Nutrition

Calories: 360kcal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept