Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Maïssoep met tomaat

Maïssoep met tomaat

Gewoon, een lekker snel soepje. Voor de lunch of voor ’s avonds met een broodje er bij of extra vermicelli (of pasta) er in.

Maïssoep met tomaat

Een lekker licht soepje. Voor na het sporten bijvoorbeeld. Of voor de kleine trek 's avonds, met een broodje of quesadilla er bij.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden mais soep spekjes tomaat
Voorbereiding 1 minuut
Bereiding 9 minuten
Porties portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 75 gram gerookte spekreepjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree uit een tube
  • 1 tomaat in stukjes
  • 80 gram vermicelli of pasta (macaroni is ook snel klaar)
  • ½ blikje maïs
  • 1 theelepel Sriracha saus

Instructies

  • Bak in een steelpannetje de spekjes uit in het eigen vet.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze een minuutje mee. Voeg daarna de tomatenstukjes toe en bak deze ook een minuut mee. Voeg dan ongeveer 300ml water (gekookt in de waterkoker) toe en breng opnieuw zachtjes aan de kook.
  • Voeg de vermicelli toe en laat 5 minuten koken. Voeg daarna de maïs en de Sriracha toe en klaar is je soepje.

Tips

Natuurlijk hebben we veel meer recepten met spekjes, maïs en tomaat. En ook nog meer varianten voor lekkere soep.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept