Gewoon, een lekker snel soepje. Voor de lunch of voor ’s avonds met een broodje er bij of extra vermicelli (of pasta) er in.
Maïssoep met tomaat
Een lekker licht soepje. Voor na het sporten bijvoorbeeld. Of voor de kleine trek 's avonds, met een broodje of quesadilla er bij.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 75 gram gerookte spekreepjes
- 1 eetlepel tomatenpuree uit een tube
- 1 tomaat in stukjes
- 80 gram vermicelli of pasta (macaroni is ook snel klaar)
- ½ blikje maïs
- 1 theelepel Sriracha saus
Instructies
- Bak in een steelpannetje de spekjes uit in het eigen vet.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze een minuutje mee. Voeg daarna de tomatenstukjes toe en bak deze ook een minuut mee. Voeg dan ongeveer 300ml water (gekookt in de waterkoker) toe en breng opnieuw zachtjes aan de kook.
- Voeg de vermicelli toe en laat 5 minuten koken. Voeg daarna de maïs en de Sriracha toe en klaar is je soepje.