Maïssoep met tomaat

Maïssoep met tomaat

Gewoon, een lekker snel soepje. Voor de lunch of voor ’s avonds met een broodje er bij of extra vermicelli (of pasta) er in.

Maïssoep met tomaat

Een lekker licht soepje. Voor na het sporten bijvoorbeeld. Of voor de kleine trek 's avonds, met een broodje of quesadilla er bij.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden mais soep spekjes tomaat
Voorbereiding 1 minuut
Bereiding 9 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 75 gram gerookte spekreepjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree uit een tube
  • 1 tomaat in stukjes
  • 80 gram vermicelli of pasta (macaroni is ook snel klaar)
  • ½ blikje maïs
  • 1 theelepel Sriracha saus

Instructies

  • Bak in een steelpannetje de spekjes uit in het eigen vet.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze een minuutje mee. Voeg daarna de tomatenstukjes toe en bak deze ook een minuut mee. Voeg dan ongeveer 300ml water (gekookt in de waterkoker) toe en breng opnieuw zachtjes aan de kook.
  • Voeg de vermicelli toe en laat 5 minuten koken. Voeg daarna de maïs en de Sriracha toe en klaar is je soepje.

Tips

Natuurlijk hebben we veel meer recepten met spekjes, maïs en tomaat. En ook nog meer varianten voor lekkere soep.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept