Een lekker licht soepje. Voor na het sporten bijvoorbeeld. Of voor de kleine trek 's avonds, met een broodje of quesadilla er bij.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden mais soep spekjes tomaat
Voorbereiding 1 minuutmin
Bereiding 9 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Ingrediënten
75gramgerookte spekreepjes
1eetlepeltomatenpureeuit een tube
1tomaatin stukjes
80gramvermicelliof pasta (macaroni is ook snel klaar)
½blikjemaïs
1theelepelSriracha saus
Instructies
Bak in een steelpannetje de spekjes uit in het eigen vet.
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze een minuutje mee. Voeg daarna de tomatenstukjes toe en bak deze ook een minuut mee. Voeg dan ongeveer 300ml water (gekookt in de waterkoker) toe en breng opnieuw zachtjes aan de kook.
Voeg de vermicelli toe en laat 5 minuten koken. Voeg daarna de maïs en de Sriracha toe en klaar is je soepje.
Tips
Natuurlijk hebben we veel meer recepten met spekjes, maïs en tomaat. En ook nog meer varianten voor lekkere soep.