Gevulde eitjes op drie manieren

Gevulde eitjes

Nog steeds lekker bij de borrel, een gevuld eitje. En ze zijn op zó veel verschillende manieren te maken. Hier zijn drie varianten.

Klassiek gevuld eitje

Ken je ze nog? In de jaren tachtig waren ze áltijd onderdeel van de borrelhapjes. Naast het blokje kaas (met augurk of ananas op een prikker), het plakje leverworst en het cervelaatrolletje (met augurk). Iedereen had weer een eigen recept, dit is het recept van Gabrielle's schoonzus.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden eitje ketchup slasaus
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 5 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 eitje
  • 1 eetlepel slasaus
  • 1 theelepel ketchup
  • ¼ theelepel peper
  • ¼ theelepel paprikapoeder

Instructies

  • Kook je eitje in tien minuten hard en laat goed schrikken in koud water, zodat je het kunt pellen.
  • Pel je eitje en snijd het overlangs doormidden.
  • Prak de dooier met de slasaus, ketchup, peper en paprikapoeder fijn en vul de eierhelften hier weer mee. Bestrooi met een klein beetje paprikapoeder.

Tips

Dit recept is voor één eitje. Maar natuurlijk maak je er meestal meer :-). Voor een feestje kun je de eitjes van tevoren al koken en de vulling maken en tot gebruik in de koelkast bewaren. Wacht wel met het vullen tot vlak vóór het serveren.
Je kunt ook de keukenmachine gebruiken voor de vulling, dan wordt deze wat gladder. In combinatie met een spuitzak voor het vullen heel chique!

Gevuld eitje met makreel

Ken je ze nog? In de jaren tachtig waren ze áltijd onderdeel van de borrelhapjes. Naast het blokje kaas (met augurk of ananas op een prikker), het plakje leverworst en het cervelaatrolletje (met augurk). Iedereen had weer een eigen recept, dit is Annemiek's familierecept.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden augurk eitje makreel slasaus zilveruitjes
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 5 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 eitje
  • 1 eetlepel slasaus
  • ½ augurk heel fijn gesneden
  • 1 zilveruitje heel fijn gesneden
  • ½ eetlepel makreel uit blik

Instructies

  • Kook je eitje in tien minuten hard en laat goed schrikken in koud water, zodat je het kunt pellen.
  • Pel je eitje en snijd het overlangs doormidden.
  • Prak de dooier met de slasaus, fijngesneden augurk en zilveruitje en de makreel fijn en vul de eierhelften hier weer mee. Garneer met een plakje augurk.

Tips

Dit recept is voor één eitje. Maar natuurlijk maak je er meestal meer :-). Voor een feestje kun je de eitjes van tevoren al koken en de vulling maken en tot gebruik in de koelkast bewaren. Wacht wel met het vullen tot vlak vóór het serveren.
Je kunt ook de keukenmachine gebruiken voor de vulling, dan wordt deze wat gladder. In combinatie met een spuitzak voor het vullen heel chique!

Gevuld eitje met ansjovis en kappertjes

Ken je ze nog? In de jaren tachtig waren ze áltijd onderdeel van de borrelhapjes. Naast het blokje kaas (met augurk of ananas op een prikker), het plakje leverworst en het cervelaatrolletje (met augurk). Iedereen had weer een eigen recept.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden ansjovis eitje kappertjes ketchup
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 5 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 eitje
  • 1 eetlepel slasaus
  • 1 theelepel ketchup
  • 1 ansjovis (uit een potje) heel fijn gesneden
  • 3 kappertjes heel fijn gesneden

Instructies

  • Kook je eitje in tien minuten hard en laat goed schrikken in koud water, zodat je het kunt pellen.
  • Pel je eitje en snijd het overlangs doormidden.
  • Prak de dooier met de slasaus, ketchup en fijngesneden ansjovis en kappertjes fijn en vul hier de eierhelften weer mee. Garneer met een paar kappertjes.

Tips

Dit recept is voor één eitje. Maar natuurlijk maak je er meestal meer :-). Voor een feestje kun je de eitjes van tevoren al koken en de vulling maken en tot gebruik in de koelkast bewaren. Wacht wel met het vullen tot vlak vóór het serveren.
Je kunt ook de keukenmachine gebruiken voor de vulling, dan wordt deze wat gladder. In combinatie met een spuitzak voor het vullen heel chique!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept