Zomertijd = maaltijdsalade tijd! Heerlijk met een kommetje in je hand of op de buitentafel van de avondzon genieten. Dan wil je ook niet te lang in de keuken staan en wel lekker vers en fris eten. Dat lukt hoor, met deze salade met pasta, kip en yoghurtpesto.
Maaltijdsalade kip met yoghurtpesto
Snelle maaltijdsalades, dat is altijd goed in de zomer. Deze is heerlijk fris en natuurlijk gemakkelijk te maken.
Porties 1 portie
Benodigdheden
Ingrediënten
- 80 gram pasta bijvoorbeeld volkoren penne
- 1 kleine kipfilet in blokjes
- 20 gram Parmezaanse kaas verbrokkeld
- 10 blaadjes basilicum
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 3 eetlepels knoflookolie
- 1 tomaat in stukjes
- 10 blaadjes sla naar keuze, je kunt ook een handje rucola toevoegen voor een wat pittigere smaak
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Maak de pesto door de Parmezaanse kaas, basilicum, pijnboompitjes, citroensap, Griekse yoghurt en 2 eetlepels knoflookolie in de Nutribullet fijn te malen. Voeg de pesto toe aan de kipfilet en roer om.
- Verhit de rest van de knoflookolie in een koekenpan en bak hierin de kip zachtjes gaar. Bij kleine blokjes duurt dat maar een minuut of acht.
- Schep de tomaat door het kipmengsel en bak even mee.
- Scheur de sla in beetklare stukken. Leg hierop de afgegoten pasta en schep het kip-tomaat mengsel er over.
Tips
Wil je in de zomer wel elke dag maaltijdsalade? Ik kan het me voorstellen. Je vindt hier genoeg inspiratie.